Cooperació TIC i Comerç

COOPERACIÓ TIC I COMERÇ

Mataró es mou, en iniciatives empresarials i institucionals. I així ho estan demostrant en iniciatives de cooperació TIC i en el sector comerç. La setmana passada es varen presentar públicament varis d’aquests projectes.

Ente ells val la pena esmentar:
-Cooperació entre comerços del centre de Mataró per impulsar un outlet virtual basat en eCommerce.
- Cooperació entre comerços i entitats de inserció socio-laboral per a promoure un espai d’outlet físic en el municipi, que potser es connecti amb l’anterior
- Cooperació de proveïdors TIC per a oferir un ventall ampli de solucions informàtiques específiques pel comerç, des d’una presència inicial a internet, a opcions de web i botiga virtual, o en seguretat per videovigilància i domòtica per automatitzar la botiga
- Un grup de botiguers transversals que volen potenciar conjuntament la seva oferta complementària en fires, catàlegs i internet, per a nuvis, núvies i casaments.
-Una xarxa virtual, promoguda institucionalment per a intercanviar experiències entre comerços de la ciutat, compartint necessitats i solucions pràctiques.

Cal destacar l’esperit de cooperació, en iniciativa i resposta proactiva, tant entre els empresaris (tant de bo l’exemple s’extengui al territori com a aspecte important, eficaç i barat per afrontar la crisi, més enllà de les pors, dubtes i individualisme) com entre les institucions, en aquest cas el IMPEM que està sabent promoure, sistematitzar i donar suport professional de forma eficaç a aquestes iniciatives que realment beneficien a tothom i que, si bé són laborioses i comporten temps i esforç, poden generar dinàmiques amb un ús molt eficient dels recursos públics.